subangle tarifi
malzemeler:
1 kilo süt
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
kaselerin altına koymak için pandispanya keki
ilk önce tereyağı ve damla çikolata harici bütün malzemeleri tencereye koyup ocağa alıyoruz. kısık ateşte( ben büyük ocak kısmında yarım ayara alıyorum küçük ocak değil) ara ara sık sık karıştırarak pişiriyoruz çok koyu kıvamda olmuyacak muhallebi gibi biraz daha akışkan ardından ocaktan almadan damla çikolata ve tereyağını ekliyoruz damla çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz . sonra ocaktan alıp keki parçalar halinde koyduğumuz kaselere döküyoruz biraz dışarda soğutup dolaba kaldırıyoruz daha sonra soğuduktan sonra servis edebiliriz . şimdiden afiyet olsun tarifle ilgili yorumlarınızı bekliyor olacağım bakalım sizde benim gibi sevecekmisiniz eğer tarifimi severseniz birde sarma sultan lokumu tarifim var onuda paylaşmak isterim sevgiyle kalın...
Mutlaka deneyecegim tskvederim
YanıtlaSil